Project week 5 - React Playlist

Het project van week 5, een individueel project, omvat het programmeren van een playlist met behulp van het React framework voor JavaScript. React maakt het programmeren van complexe interfaces en interactie stukken eenvoudiger en voorspelbaar. React is voor mij nieuw terrein en daarmee super interessant om in te duiken.

Het project ben ik gestart met het bedenken van de componenten die nodig zijn om een nieuwe song in te voeren, de input te valideren en de song aan een lijst toe te voegen. Daarnaast is er een tabelweergave met sorteermogelijkheid en een optie om een song te verwijderen.

Het doel van dit project is om React te leren kennen en het werken met state en formulieren onder de knie te krijgen. Naast goed leesbare en gedocumenteerde broncode ligt mijn focus bij alle opdrachten en projecten nadrukkelijk op de vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de interface. In mijn toekomstige functie wil ik dan ook graag als frontend developer bezig zijn met vormgeving en gebruiksvriendelijkheid.

Het resultaat van dit project je in de afbeelding. Een link naar een werkende preview vind je in het commentaar hieronder. Ook deze keer heb ik weer een link naar de GitHub repo toegevoegd.

Mijn versie van playlist. Zie ook de repo op GitHub.